Hoeveel kosten schilders?

Schilderen is een van de meest populaire en kosteneffectieve manieren om een muur, kamer of huis een make-over te geven.

Maar hoeveel rekenen de Aussieschilders en hoe komen ze aan hun tarieven? Als je ooit citaten hebt voor de schilderkunst, heb je jezelf waarschijnlijk deze vragen gesteld. Hier bekijken we hoe professionele schilders hun tarieven berekenen, zodat u hun proces beter kunt begrijpen en een offerte goed kunt beoordelen.

Hoeveel kosten schilders

Schilders kunnen overal in rekening brengen van € 2500 - € 20.000, afhankelijk van de grootte van uw schilderij baan. Dit kan variëren van € 2.500 - € 3.500 voor het interieur van een 2 slaapkamer eenheid tot € 10.000 - € 20.000 voor de buitenkant van een grote vier slaapkamer familie thuis. De kosten om het interieur van een huis te schilderen zal variëren van de kosten om de buitenkant van een huis te schilderen.

Lees meer over de prijs van schilders en schilderwerken op www.schilderwerkensnel.be

Dit artikel zal u helpen uitzoeken:

 • Welke banen een schilder kan doen
 • Planning van uw schilderproject
 • Waar u op moet letten bij het inhuren van een schilder
 • Wat u kunt verwachten om geciteerd te worden

Wat voor werk kan een schilder doen?

Schilderen lijkt misschien een vrij eenvoudige klus, totdat je het probeert. Er is meer aan de hand dan je op het eerste gezicht zou denken. Er zijn verschillende oppervlakken, verven en materialen om rekening mee te houden - die allemaal een echte impact hebben op uw uiteindelijke afwerking. Elke schilder zal het u vertellen - een goede voorbereiding op de eerste laag is belangrijker dan wat dan ook.

Een professionele schilder kan u helpen om de juiste afwerking te krijgen op een hele reeks projecten in uw huis, inclusief het schilderen of opnieuw schilderen van uw interieur. Misschien bent u op zoek naar een huis schilderij kostenraming voor zowel het interieur en exterieur. De buitenkant van uw huis zal ook moeten worden geschilderd op gemiddeld elke vijf jaar, of minder als je woont in de buurt van de kust. Hetzelfde geldt voor de houten elementen van uw huis, die een andere voorbereiding, verf en voortdurende zorg nodig hebben om ervoor te zorgen dat ze lang meegaan. Hetzelfde geldt voor uw hekwerk, zijn dat hout, metaal of PVC die de juiste zorg en de juiste laag verf of beits nodig heeft om er op zijn best uit te zien. En het schilderen van daken, dat is een gespecialiseerde taak die speciale apparatuur en veiligheidsprotocollen vereist. Hetzelfde geldt voor grotere commerciële projecten, zoals nieuwbouw en commerciële ruimtes, waar u moet overwegen een schilder in te huren die gespecialiseerd is in deze banen.

U moet ook schilders op uw radar te houden voor het interieur decoratie gerelateerde taken, zoals kleuradvies - dat kan het verschil maken voor de uitstraling en het gevoel van uw huis. Hetzelfde geldt voor het ophangen van behangbehang, een gespecialiseerde dienst waar veel schilders mee kunnen helpen. Schilders kunnen ook helpen met speciale afwerkingen en effecten voor uw meer creatieve projecten, zoals het spuiten van een oppervlak.

prijs schilderwerken

Planning van uw schilderproject

Of u nu wilt weten hoeveel het schilderen van een huis kost of slechts een kleine update nodig heeft, neem voordat u een offerte voor uw schilderklus krijgt, de tijd om een paar praktische punten te overwegen die het resultaat van uw project zullen beïnvloeden. Deze omvatten:

 • Heeft u een kleurconsult nodig? Deze dienst kan u een idee geven van de kleurstelling die past bij het interieur of exterieur van uw huis.
 • Welk type verf te gebruiken? Glanzend, laagglanzend of mat hebben elk een unieke afwerking en karakter, dus beslis welke verzorging u wenst en waar u elk type zal gebruiken.
 • Hoe zit het met al uw houten deuren, ramen en plinten? Deze hebben allemaal een speciale glanzende of halfglanzende verf of houtbeits nodig, verkrijgbaar in een olie- of watergedragen versie.
 • Heeft u speciale afwerkingen of effecten nodig, zoals behang. Niet alle schilders zullen deze service bieden.
 • Meer informatie: Hoeveel kost een interieurdecorateur?

Een schilder inhuren

Als het tijd is om een schilder in te huren, zorg er dan voor dat deze geschikt is voor uw werk. Enkele vragen die u dan moet stellen zijn onder andere:

 • Heeft u een vergunning?
 • Bent u verzekerd om in mijn huis te werken?
 • Hoe lang duurt mijn werk?
 • Kunt u een schriftelijke offerte maken?
 • Heeft u referenties die ik kan opvolgen?

Hoeveel kost een schilder?

Het is niet ongebruikelijk dat er een grote discrepantie in de prijsstelling is als het gaat om het verkrijgen van offertes van schilders. Hier zijn een aantal redenen voor. Ten eerste, een ervaren schilder is waarschijnlijk in staat om nauwkeuriger te citeren om rekening te houden met alle voorbereidende werkzaamheden die nodig zijn. Zij zullen waarschijnlijk ook een betere kwaliteit verf en materialen gebruiken. De grote MAAR, is dat ze dit alles moeten kunnen rechtvaardigen in een gedetailleerde schriftelijke offerte. Als uw schilder niet in staat is om u te overtuigen van hun waarde, of een schriftelijke offerte te geven, dan is het het beste om uw zoektocht voort te zetten.

Dus, hoeveel zal een schilder u kosten?

De kosten van het schilderen van het interieur van een huis Op basis van een enkele onderlaag en twee afwerkingslagen bedragen de gemiddelde kosten voor het schilderen van het interieur in Australië ongeveer 20 tot 30 euro per vierkante meter, inclusief het plafond. De onderkant van deze schatting is gebaseerd op het gebruik van één enkele kleur met minimale voorbereiding en afwerking. Voor een moeilijkere klus die meerdere kleuren, glanzende architraven en een aparte kleur voor de plafondbekleding vereist, kan een offerte van €30 of meer per vierkante meter worden gevraagd. Verwacht nog meer te betalen voor speciale afwerkingen zoals behangen, of om kraak- of sponseffecten te bereiken.

Voor een eenheid met 2 slaapkamers met 1 badkamer en een wasserij verwachten te worden vermeld in de buurt van €2.500 - €3.500. Als u alleen wilt dat een paar kamers geschilderd, zeggen 2 slaapkamers en de keuken / eetkamer verwachten te worden geciteerd in de regio van 800 tot 1500 euro.

De kosten van buitenshuis schilderen van het huis Voor het buiten schilderen van metselwerk verwachten dat er ergens tussen de 15 en 45 euro per vierkante meter in rekening wordt gebracht, terwijl de houtoppervlakken zich kunnen uitstrekken van 12 tot 60 euro per vierkante meter. Verwacht te betalen:

 • €5.500 - 8.0000 voor een 2 verdieping, 3 slaapkamer huis.
 • €10.000 - €20.000 voor een twee verdiepingen tellend weerbordhuis, afhankelijk van de grootte van het huis en de staat van de oppervlakken.
 • Deze prijzen zijn inclusief voorbereidend werk en het schilderen van alle eerder geschilderde oppervlakken.